Архив
Постинг
20.08.2012 22:10 -
Топли предястия
Гъби по испански
Продукти:
1 кг пресни култивирани гъби печурки, 100 г пушени гърди, 1 глава чесън, сол.
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват добре и се отстраняват пънчетата им. Подбират се здрави и почти еднакви по големина гъби и се нареждат в тава с отворите нагоре. Чесънът се нарязва ситно, а пушените гърди — на малки парченца. Отворът на всяка гъба се посолява и се поставя малко чесън, а отгоре — 2–3 парчета от пушените гърди. Фурната се загрява предварително. Гъбите се пекат 5 мин на по-силен огън и 10 мин — на по-слаб. Поднасят се топли. Пресните гъби се мият по следния начин: Заливат се с вода, която да ги покрие, и се прибавят 2 супени лъжици царевично или обикновено брашно. Разбъркват се хубаво с ръце, при което по-голямата част от замърсяванията падат. След това всяка гъба се доизмива поотделно.
Продукти:
1 кг пресни култивирани гъби печурки, 100 г пушени гърди, 1 глава чесън, сол.
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват добре и се отстраняват пънчетата им. Подбират се здрави и почти еднакви по големина гъби и се нареждат в тава с отворите нагоре. Чесънът се нарязва ситно, а пушените гърди — на малки парченца. Отворът на всяка гъба се посолява и се поставя малко чесън, а отгоре — 2–3 парчета от пушените гърди. Фурната се загрява предварително. Гъбите се пекат 5 мин на по-силен огън и 10 мин — на по-слаб. Поднасят се топли. Пресните гъби се мият по следния начин: Заливат се с вода, която да ги покрие, и се прибавят 2 супени лъжици царевично или обикновено брашно. Разбъркват се хубаво с ръце, при което по-голямата част от замърсяванията падат. След това всяка гъба се доизмива поотделно.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ