Архив
Постинг
11.08.2012 23:50 -
АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
4 агнешки пържоли, отрязани от бута
заедно с парче кост
2 лъжици олио
черен пипер
сол
Сос:
250 г зелено цариградско грозде
300 г вода
15 г масло
1 лъжица захар
лимонова кора
1 лъжичка ситно нарязана мента
щипка счукана канела
Начукваме леко агнешките пържоли, намазваме ги с олио, посоляваме, поръсваме с череп пипер и поставяме под силно нажежен грил. След 2-3 минути обръщаме, намаляваме топлината и печем около 10 минути. При това ги обръщаме от време на време. Поднасяме агнешките пържоли веднага със сос от цариградско грозде.
Приготвяне на соса:
Отстраняваме околоцветията и дръжчиците от гроздето и го задушаваме във вода до омекване. Разбиваме, пасираме през цедка, поставяме отново в съда, прибавяме маслото и захарта и подгряваме. Накрая прибавяме ситно нарязаната лимонова кора и подправките.
заедно с парче кост
2 лъжици олио
черен пипер
сол
Сос:
250 г зелено цариградско грозде
300 г вода
15 г масло
1 лъжица захар
лимонова кора
1 лъжичка ситно нарязана мента
щипка счукана канела
Начукваме леко агнешките пържоли, намазваме ги с олио, посоляваме, поръсваме с череп пипер и поставяме под силно нажежен грил. След 2-3 минути обръщаме, намаляваме топлината и печем около 10 минути. При това ги обръщаме от време на време. Поднасяме агнешките пържоли веднага със сос от цариградско грозде.
Приготвяне на соса:
Отстраняваме околоцветията и дръжчиците от гроздето и го задушаваме във вода до омекване. Разбиваме, пасираме през цедка, поставяме отново в съда, прибавяме маслото и захарта и подгряваме. Накрая прибавяме ситно нарязаната лимонова кора и подправките.
Търсене
Блогрол
1. ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ