Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
21.08.2012 11:29 - РИБА
Автор: vkusno123 Категория: Рецепти   
Прочетен: 374 Коментари: 0 Гласове:
0



СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ

Време за приготвяне: около 20 мин.
6 порции

За тази рецепта ви трябват възможно най-пресни скумрии
с лъскави очи и кожи.

Продукти

24 малки скумрии (1 кг.)
2 моркова
2 глави лук
1 лимон
1 с. л. зърна черен пипер
3 ч. л. сол
(Ѕ ч. л. мащерка или риган)
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 бутилка бяло сухо вино

Предварителна подготовка и готвене

Почиствам и измивам добре рибките. Нарязвам морковите, лука и лимона на тънки кръгчета. Нареждам половината лук и моркови в голяма
тенджера. Върху тях подреждам рибките: страна до страна, глава до опашка. Отгоре слагам останалите зеленчуци и лимоновите кръгчета.
Наръсвам зрънцата черен пипер и солта. Добавям мащерката или ригана, дафиновия лист и карамфилчето. Поливам всичко с виното. Слагам
тенджерата на средно силен огън и след като течността кипне, намалявам огъня и оставям рибките да къкрят 3–4 мин. След това внимателно ги
изваждам в голям съд за сервиране. Загрявам течността и подправките на силен огън и ги оставям да врят 5 мин. без капак. Поливам с така
сгъстения сос рибките, нареждам около тях кръгчета моркови, лук и лимон и ги оставям да изстинат на стайна температура. После ги изстудявам в
хладилника поне един час. Сервирам ги с печен хляб и масло. Така приготвените рибки могат да траят в хладилника до една седмица.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vkusno123
Категория: Рецепти
Прочетен: 46110
Постинги: 209
Коментари: 31
Гласове: 48
Спечели и ти от своя блог!