Архив
Постинг
21.08.2012 11:29 -
РИБА
СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
Време за приготвяне: около 20 мин.
6 порции
За тази рецепта ви трябват възможно най-пресни скумрии
с лъскави очи и кожи.
Продукти
24 малки скумрии (1 кг.)
2 моркова
2 глави лук
1 лимон
1 с. л. зърна черен пипер
3 ч. л. сол
(Ѕ ч. л. мащерка или риган)
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 бутилка бяло сухо вино
Предварителна подготовка и готвене
Почиствам и измивам добре рибките. Нарязвам морковите, лука и лимона на тънки кръгчета. Нареждам половината лук и моркови в голяма
тенджера. Върху тях подреждам рибките: страна до страна, глава до опашка. Отгоре слагам останалите зеленчуци и лимоновите кръгчета.
Наръсвам зрънцата черен пипер и солта. Добавям мащерката или ригана, дафиновия лист и карамфилчето. Поливам всичко с виното. Слагам
тенджерата на средно силен огън и след като течността кипне, намалявам огъня и оставям рибките да къкрят 3–4 мин. След това внимателно ги
изваждам в голям съд за сервиране. Загрявам течността и подправките на силен огън и ги оставям да врят 5 мин. без капак. Поливам с така
сгъстения сос рибките, нареждам около тях кръгчета моркови, лук и лимон и ги оставям да изстинат на стайна температура. После ги изстудявам в
хладилника поне един час. Сервирам ги с печен хляб и масло. Така приготвените рибки могат да траят в хладилника до една седмица.
Време за приготвяне: около 20 мин.
6 порции
За тази рецепта ви трябват възможно най-пресни скумрии
с лъскави очи и кожи.
Продукти
24 малки скумрии (1 кг.)
2 моркова
2 глави лук
1 лимон
1 с. л. зърна черен пипер
3 ч. л. сол
(Ѕ ч. л. мащерка или риган)
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 бутилка бяло сухо вино
Предварителна подготовка и готвене
Почиствам и измивам добре рибките. Нарязвам морковите, лука и лимона на тънки кръгчета. Нареждам половината лук и моркови в голяма
тенджера. Върху тях подреждам рибките: страна до страна, глава до опашка. Отгоре слагам останалите зеленчуци и лимоновите кръгчета.
Наръсвам зрънцата черен пипер и солта. Добавям мащерката или ригана, дафиновия лист и карамфилчето. Поливам всичко с виното. Слагам
тенджерата на средно силен огън и след като течността кипне, намалявам огъня и оставям рибките да къкрят 3–4 мин. След това внимателно ги
изваждам в голям съд за сервиране. Загрявам течността и подправките на силен огън и ги оставям да врят 5 мин. без капак. Поливам с така
сгъстения сос рибките, нареждам около тях кръгчета моркови, лук и лимон и ги оставям да изстинат на стайна температура. После ги изстудявам в
хладилника поне един час. Сервирам ги с печен хляб и масло. Така приготвените рибки могат да траят в хладилника до една седмица.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ
2. ГРАДИНАРСКА САЛАТА
3. ГАСПАЧО
4. Студени предястия - Пастет от яйца и сирене
5. МЪЖЕ В КУХНЯТА
6. АГНЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ГРИЛ
7. ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ
8. ГОВЕЖДИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
9. ВОЙНИШКА ЧОРБА
10. Млечен пастет от сирене „крема“
11. Крем-супа от картофи
12. КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС
13. КАЛУГЕРСКА ЧОРБА
14. АГНЕ, ПЪЛНЕНО СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ
15. ЗАДУШЕНО ШКЕМБЕ
16. Гъби по испански
17. ШАРАН С КИСЕЛО-СЛАДЪК СОС ПО КИТАЙСКИ
18. СТУДЕНА СКУМРИЯ В БЯЛО ВИНО ПО НОРМАНДСКИ
19. ГЮВЕЧ С ОВНЕШКО
20. ЗАЛИВКИ ЗА МУСАКА
21. МЕДЕН КРЕМ
22. МУСАКА С КАРТОФИ